RSS

Undersøgelse omfattende 55.000 danskere viser endnu en gavnlig effekt af chokolade

24 May

Moderate indtag af chokolade reducerer risikoen for hjerteflimmer.

Det er hovedkonklusionen i en ny videnskabelig artikel i tidsskriftet Heart fra en dansk-amerikansk forskergruppe ledet af Kim Overvad fra Aarhus Universitet og Elisabeth Mostofsky fra Harvard Chan School i USA.

Undersøgelsen har omfattet 55.502 danskere rekrutteret i perioden 1993-1997.

Fra det nationale sundhedsregister blev der blandt personerne i undersøgelsen registreret 3.346 tilfælde af hjerteflimmer også kaldet atrieflimmer (AF) over en efterfølgende periode på 13,5 år.

Der var helt klart færre AF-tilfælde blandt personer, som spiste op til seks stykker chokolade (regnet i enheder af en ounce, som er ca. 28 gram). Større indtag havde ingen ekstra effekt.

Læs mere på dette link: https://ing.dk/artikel/spis-chokolade-undgaa-hjerteflimmer-199146

Advertisements
 
Leave a comment

Posted by on May 24, 2017 in Uncategorized

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: